18 Ağustos 2012 Cumartesi

Bezelyeli pilav

 


Zerdeçal hem rengi hem tadı ile pilavı şenlendiriyor.

Bezelyeli pilavı genelde sade yaparım, bu sefer zerdeçal da kattım. Tekrar yapılabilirler listesinde yer aldı bu pilav da.

Bir kase pirinç
Bir buçuk kase sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı+1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay bardağı kadar bezelye
Tuz

Pilav yaparken pirinci sıcak tuzlu suda 20 dk kadar bekletip yıkar, yağda 5dk kadar kavurduktan sonra da sıcak su ile bağlarım. Bu sefer suyun ardından zerdeçalı ekleyip pilav göz göz oluncaya kadar sadece bekleyip ardından tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını kıstım. Kısa bir süre sonra pilav olmuştu, tuzunu atıp bir defa karıştırıp demlenmesi için beklettim.

Not: Tuzun ve mümkünse zeytinyağının yemekler piştikten sonra eklenmesi tavsiye ediliyor. Besin değeri ve iyot açısından bu önemli, her zaman yapamasam da ben de buna dikkat ediyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum