19 Ekim 2012 Cuma

Yeşil kabak




Bu yemek salçalı, sulu kabak yemeklerinin görüntüsünden ve tadından farklı bir kabak yemeği. Yapılışına dair bir kaç resim ekledim. Ölçüsüz bir tarif olacak. Malzeme olarak kabak dışında; yağ, tuz, çökelik (yoksa lor peyniri+yoğurt da olabilir) var. Hepsinin miktarı da zevke göre azaltıp çoğaltılabilir.

Önemli bir detay kabaklar eşit boyutlarda küçük küçük doğranıyor, ve tuzlanıyor. Dinlendirilen kabaklar tencereye alınmadan yıkanıp sıkılarak suları süzdürülüyor.


Bir miktar yağda kavrulan kabakların rengi şeffaflaşınca ocaktan alınır, tuz eklenir.
Servis tabağının altına kaşık yardımı ile çökelik veya lor-yoğurt karışımı serilir. Son olarak üstüne kabaklar dökülünce pek hoş duruyor. Tek kötü tarafı bol ekmek yedirtiyor. 

3 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum