İlk nerde gördüğümü unuttum bu keki. Ama tarifine baktığım bloglar referans olarak portakalağacını vermiş. Krem karamel nötr bir tat veriyor bu keke, ben daha çok karamelin ıslattığı kakaolu kısmı beğendim. Ve tabiki ortaya çıkan görüntüyü.
Malzemeler;
Karamel sos için;
yarım su bardağı kadar toz şeker
Krem karamel için;
500 grm süt
3 yemek kaşığı şeker
4 yumurtama
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
Kek için;
3 yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakaolu
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
Limon kabuğu rendesi
Kabartma tozu ve vanilya
Önce karamel için şekeri karıştırmadan, düşük ısıda eriyip kelepçesiz kek kalıbının tabanına dökün. Sonra krem karamel malzemelerini fazla köpürtmeden çırpın ve kek karameli döktüğünüz kek kalıbına dökün. En son kek malzemelerini karıştırıp krem karamel karışımının üstüne dökün. Kek kalıbını su dolu bir kabın içinde 170 derece önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. Dolapta 1 gece beklettiğiniz keki ters çevirirken kalıptan çıkarabilmek için birkaç dadika sıcak su dolu kaba oturtun, kekin kenarlarını bıçakla aralarsanız ters çevirirken bütünlük bozulmaz.sosun taşmaması için kenarı yüksek bir servis tabağı tercih edin.