9 Nisan 2014 Çarşamba

Elmalı turta






Elmalı kurabiye için farklı bir hamur kullandığını öyle güzel anlatmıştıki Cafe portakal denememek olmazdı. Hamuru tarife göre hazırladım lakin çocuklar kurabiye yapmama fırsat vermeyeceklerini anlayınca misafirler gelmeden bir kısmını üzerine rendelemek için dondurucuya attım. Ve bu elmalı turta ortaya çıktı. Hamuru gerçekten çok lezzetliydi. Elmaların da ekşiliğini görmezden gelirsen bu hali ile de beğenildi.

Malzemeler;

1 su bardağı sıvı yağ
125 gram margarin
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı yoğurt
un

İçmalzeme;

4 elma
6 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz


Öncelikle elmalar rendelenir toz şekerle pişirilir, ocaktan almadan tarçın ve ceviz eklenir. İç harç soğurken hamur hazırlanır. Yağ ve toz şeker elde yoğurulur, sıvı yağ ve yoğurt eklenerek karıştırmaya devam edilir. Un azar azar eklenerek hamur elde edilir. İster tek tek kurabiye şeklinde ister benim gibi turta şeklinde hazırladığınız tatlıyı 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Not: Özellikle lezzetli kurabiye hamurlarında kabartma tozu ve yumurtanın olmayışı veya yumurtanın sadece sarısının kullanılması önemli bir ayrıntı. Bazen tarifte bir eksiklik varmış gibi geliyor ama bu şekilde yapıldığında daha lezzetli, ağızda dağılan, "pastane kurabiyesi" tadında kurabiyeleriniz oluyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum