26 Aralık 2013 Perşembe

Süt reçeli




Bunu yapmayı bir yıldan fazladır planlıyordum. Nihayet fırsatını buldum. Dulce de leche ya da condensed milk diyede bilinen süt reçelinin daha önce tadına bakmadım. Fakat bloglarda defalarca gördüm ve görüntüsünden beğeneceğim bir lezzet olduğu kesindi. Aslında tam yağlı pastörize olmamış süt öneriliyor ama ben günlük süt kullandım. 1 litre süt ile küçük bir kase ve bir çikolata kavanozu kadar süt reçeli elde ettim. Süt reçeli tatlılarda, keklerde, kurabiyelerde kullanılabileceği gibi bu hali ile kahvaltılık olarak da tüketilebiliyor.



Süt reçeli için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı karbonat
ve en önemlisi tencerenin başında 1 saat kadar kalacak zaman gerekiyor...

Süt şekerle geniş bir tencerede kaynatılır. Kaynayan süte karbonat eklenir, sürekli karıştırarak akışkan muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Kabarıp taşma ihtimali olduğundan başından ayrılmamak lazım. Sıcakken kavanoza konulup soğuduğunda ağzı kapanıp dolaba kaldırılır.
Sağdaki ilk sıcaklığının gittiği hali. 

1 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum