Tarif eski lezzet dergilerinden, ölçüler ise 4 kişilik 20 cm lik kalıp için verilmiş. Ölçüleri iki katına çıkartıp dikdörtgen cam kalıpta yapılabilir. Lezzetine gelince yumuşak ve hafif bir kek.
Malzemeler;
1 su bardağı un
2/3 su bardağı toz şeker
yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz
yarım su bardağı yoğurt
1/4 su bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı portakal suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 yumurta
1 paket vanilya
üzeri için
2 portakal veya portakal kabuğu şekerlemesi
pudra şekeri
Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırıp yağlanmış kalıba dökün. Ortalama 25 dakika pişirin. Kek soğuduktan sonra üzerini pudra şekeri ve portakalla süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı bekliyorum