1 Ekim 2012 Pazartesi

Humus




Humus yerken limon tadının baskın olması hoşuma gitmiyor, onun için limon miktarını az tutuyorum. Bir de yumuşak olmalı, hemen katılaşmaya müsait özellikle tahin katı ise biraz da su ekliyorum.


Malzemeler;

1 su bardağı haşlanmış nohut,
2 diş sarımsak
2 yemek kaşıkğı tahin
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz

benim gibi yumuşak yapıda humus sevenler için 1-2 yemek kaşığı su

Nohutlar iyice haşlanmış ise kabukları ile kullanabilirsiniz. Öncelikle nohutlar sonra tüm malzemeler bütünleşinceye kadar rondoda veya havanda ezilir. İstenilen kıvama gelen humus servis edilecek tabağa alındıktan sonra üzerine istenirse, zeytin yağı, pul biber, sumak eklenebilir. Sıcak humus yapmak isterseniz humusun üzerine  kaşar peyneri ekleyip (pastırma veya sucuk da olabilir) 10 dakika 200 dereceye ayarlanmış fırında ısıtabilirsiniz.


 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum