20 Nisan 2014 Pazar

Çikolatalı toplar

Şimdiye kadar meyveli veya kakaolu keklerden, bisküvilerden, kestaneden, balkabağından, havuçtan yaptığım ama mutlaka çikolatalı olan bu top tatlıların tarifini soranlara nihayet cevap verebiliyorum.

Yalancı truff, truf, truffle da denen bu tatlının ana malzemesi çikolata ve süt kreması. 

Doğaçlama ve o anki malzemeye göre şekillendiği için tarifte tam ölçüler yok.

Orjinali sadece süt kreması, kuvertür çikolata ve yemişlerden oluşur. Ev yapımında ise yaklaşık 5-6 dilim kek veya 1 paket bisküvi rondoda un haline getirilir. Buna 1-2 yemek kaşığı süt kreması ve 5-10 arası madlen çikolata eritilip eklenerek yapılır.  Yoğurup dolapta dinlendirilen hamurdan parçalar kopartılıp top şekli verilir. Süt kreması yoksa göz kararı 1-2 kaşık süt/kaymak/pasta kreması/kremşanti yani evde ne varsa olur :) zaten az miktarda gerekiyor. Yine çikolata yoksa kakao olabilir. Kuru kayısı, incir gibi meyveler gibi tarçın, hindistan cevizi de opsiyonel.  

Topların dışını; Hindistan cevizi, kakao, fındık, fıstığa bulayabilirsiniz. Erimiş çikolata ve portakal kabuğu şekerlemesi ile süslemek de bir alternatif.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum