20 Nisan 2014 Pazar

Limon ve portakal kabuğu şekerlemeleri



  


Portakal, mandalina ve limon kabuklarından yapılan şekerlemeleri; kek, kurabiye,çikolata ve pasta kremalarında aroma verici olarak kullanabilirsiniz. Kavanoz içinde ve dolapta uzun süre saklanabiliyor.  







Kabuklar doğranıp tuzlu suda 5-6 saat bekletilip durulanır bu işlem 3-4 defa tekrar edilir. Böylece her seferinde kabukların acısı biraz daha azalmış olur. Benzer şekilde kabuklar suda kaynatılıp kaynamış su hemen dökülüp tekrar su ekleyip kaynatılır bu işlem de 3-4 defa tekrar edilir. En son elinizdeki kabukların üzerini 4 parmak aşacak şekilde 1 ölçü suya 2 ölçü şeker olacak şekilde su ile şekeri bir tencerede karıştırıp kabukları içine atın. Kabuklar şeffaflaşıncaya kadar bu şekerli suya kabukları pişirin. Suyunu süzüp toz şekere buladığınız kabukları 1-2 gün oda sıcaklığında yada 1 saat kadar 100 derecelik fırında kurutun.




Not 1: Kabukları olabildiğince derinden kesip beyaz kısımları almamaya çalışın.
Not 2: Şeker ve sulu karışıma suyu azaltıp portakal suyu da ekleyebilirsiniz.
Not 3: Kaynayan şerbetli suyu kapatmadan 5 dakika önce limon suyu ekleyerek kabukların şekerleşmeden uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum