23 Kasım 2012 Cuma

Tuzlu kurabiye

 
 
Birden fazla tuzlu kurabiye tarifi arasında kalıp hepsinden bir karışım oluşturdum. Sonuç güzeldi. Ağızda un kurabiyesi gibi dağılan, aromalı, lezzetli bir kurabiye oldu.
 
 
Malzemeler;
150 gr hamurişi margarin (oda ısısında)
1 adet yumurta (sarısı içine kullanılacak)
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1çay kaşığı karbonat
aldığı kadar beyaz un + tam buğday unu
 
 
Öncelikle yağ ve yumurta karıştırılır, Tuz ve şeker eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Mahlep ve karbonat unla birlikte karışıma eklenir. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un eklemeye ve yoğurmaya devam edin. Şekillendirip fırına vermeden dolapta 1 saat kadar bekletirseniz şekil vermesi daha kolay olacaktır. Kalan yumurta beyazını fırın tepsisine dizdiğiniz kurabiyelerin üzerine sürüp çörek otu veya susam serpiştirebilirsiniz. 170 derece fırında kurabiyeler kızarıncaya kadar pişirin. Kurabiyeri tepsiden almak için soğumasını bekleyin yoksa dağılabilir.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 yorum:

  1. Ben mahlepi birazdaha fazla ekledim ,cogrek otlarinida ustune fazlasiyla serptim simsiyah goruntusu oldu ,leazzeti harika ,cayla birlikte msfirime sundum .Tesekkurler :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorum