29 Kasım 2012 Perşembe

Mercimek köftesi



 
 
 
 
Malzemeler;
 
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
7-8 dal yeşil soğan
yarım bağ maydanoz
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 limon
1 çay bardağızeytinyağı
1 çay bardağı sıcak su
tuz,karabiber,pul biber

 
Mercimekler yıkanıp tencereye alınır üzerini 1 parmak geçecek kadar su eklenerek hafif sulu kalıp ezilinceye kadar haşlanır. Tencere ocaktan alınır, bulgur eklenip kapağı kapalı şekilde 30 dakika kadar dinlendirilir. Kuru soğan ve sarımsak ince doğranıp yağda kavrulur. Kavrulan soğanlara salçalar ve baharatlar eklenir biraz miktar daha karıştırılıp sıcak su eklenir. Salçalı sos bir taşım kaynatılıp mercimeklerin dinlendiği tencereye eklenir. Önce kaşıkla sonra elle iyice karıştırılıp yoğrulur. Yeşillikler doğranıp eklenerek biraz daha yoğrulur. El ile şekillendirilip marulla servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum