14 Kasım 2012 Çarşamba

Arpa şehriye pilavı


Malzemeler; 
1,5 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak et suyu veya su
2 yemek kaşığı tereyağı + 1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet havuç
Karabiber
Tuz



Biberler ve havuç doğranıp yağda 5 dakika kadar kavrulur. Arpa şehriyeler de renkleri hafif değişinceye kadar kavrulur. Üzerine sıcak et suyu veya su eklenerek kaynaması beklenir.










Bu arada tuz ve baharat eklenebilir. Kaynadıktan sonra düşük ateşte kapağı kapatılarak suyunu çekmesi beklenir. 



Suyunu çeken pilavın altı kapatılarak dinlenmeye bırakılır. Dinlenen pilavın üzerine dilerseniz haşlanmış et veya tavuk parçaları ile sunabilirsiniz.

4 yorum:

  1. oooh o pilav çok güze4l görünüyor...
    yanınada yoğurt verirsen hemen yerim :)))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. :))) Sağolasın Gurme Şirine

    YanıtlaSil
  3. Ben bu tarifi ilk defa senin sayende denedim ,harika oldu cocuklar bayildi ellerine saglik.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorum