19 Eylül 2012 Çarşamba

Minik pideler



Mayasız pide tarifi ararken lezzet dergisinden bu tarifi buldum. Mayalı hamur hazırlamaya vakti ve sabrı olmayanlar için alternatif olabilir.
 
Malzemeler
2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için kullanılacak)
1 paket kabartma tozu
150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)-yarı yarıya sıvı yağ ile yaptım
2 çay bardağı yoğurt
3.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz
 
Harcı için
1 orta boy haşlanmış patates
Maydonoz
Tercihe göre karabiber, pulbiber ve tuz 
 
Üzeri için
Çörekotu veya susam
 
Yağı, yoğurdu ve yumurtayı karıştırın. Un, tuz ve kabartma tozunu karışıma azar azar ekleyin ve yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elips şeklinde açın. Patatesli harçtan üzerine yayın. Kenarlarını bastırarak kapatıp uçlarını birleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürüp susam veya çörekotu serpin. 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.  Yumuşak ve minik pideleriniz hazır. Sıcak ya da ılık servis yapın.
 
 

1 yorum:

  1. Tam cay saatinde, nasılda güzel görünüyor.
    Eve gider gitmez yapmalı :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorum