25 Eylül 2012 Salı

Çikolatalı top kek


 
 
Cup cake, muffin veya top kek...yapılışı,tadları aynı mı farklı mı olduklarını bilmiyorum ama bu tek porsiyonluk keklerin sunumu sade bir keke göre daha şık duruyor. Tarif yine lezzet dergisinden.
 
Malzemeler
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudraşeker
Yarım çay kaşığı tuz
4 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı damla çikolata
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
 
Evde süt kalmadığını görünce yerine yoğurt, pudra şekeri yerine de toz şeker kullandım. Damla çikolataların miktarını az buldum biraz daha arttırılabilir. Ayrıca üzerine ve biraz da içine fındık eklenebilir.
 
Toz malzemeler ayrı bir yerde yumurta, süt ve yağ ise ayrı bir yerde karıştırılır. İki karışım yavaş yavaş karıştırılarak biraraya getirilir. Kalıplara dökülen kek karışımını önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirilir.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum