23 Mayıs 2013 Perşembe

Elmalı kurabiye




Bir başka favorim elmalı kurabiyelerin tarifinde sıra. 

Malzemeler;
125 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 buçuk çay bardağı şeker
1 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu (yarım paket veya hiç kullanılmayabilir de. Kullanılmadığında kurabiyenin yapısı daha sert oluyor)


İçi için;
4 adet elma
1 çay bardağı ceviz içi
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın

Rendelenen elmalar toz şeker ile pişirilir, tarçın ve ceviz eklenerek ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Hamuru için tüm malzemeler yoğurulurken un yavaş yavaş eklenir. 15 dk kadar dolapta dinlendirilen hamurdan parçalar koparılıp yarım cm kalınlığında açılır. Açılan hamur sigara böreği saracak gibi üçgen şeklinde kesilip iç malzemeler geniş kısımlara konularak sarılır. 170-160 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeler hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum