11 Ağustos 2012 Cumartesi

Ve diş kurabiyeleri



Pastanın yanında hazırladığım kurabiyeler bunlar.

Kalıpla kesime uygun birkaç kurabiye tarifi okuduktan sonra aklımda kalanlarla mutfakta bulduğum malzemelerin bir karışımı oldu. Özetle yapımı;


200 gr tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
Vanilya yada vanilya esansı
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı toz badem
ve aldığı kadar un


Malzemeler iyice yoğurulup buzdolabında dinlendirilir. Kalıp yardımı ile kesilen kurabiyeler 170 derece fırında yaklaşık 15 dakikada pişirilir. Gözleri damla çikolata ile, ağzını ise konserve açacağı ile yaptık. Birkaç denemede bunu elde ettik o yüzden kimi kurabiyeler mutsuz oldu.
 Benin gibi yapmayın hepsini aynı incelikte yaparsanız eşit pişeceklerdir :)
Süslü kurabiye merakımın ilk ürünleri bunlar. Umarım devamı da gelir.
Diş buğdayı (diş hediği) yapacak olanlara ev yapımı kurabiye ve bir önceki yazımda ev yapımı diş buğdayı pastası bir alternatif olabilir.

2 yorum:

  1. elıne sağlık cok guzel olmuslar kabartma tozu yokmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler, evet bu tarifde kabartma tozu yok, yazi ve sekiller bozulmamis oldu böylece

      Sil

Yorumlarınızı bekliyorum