11 Ağustos 2012 Cumartesi

Kuru üzümlü kurabiye



Tanıdık ve güzel bir tat kuru üzümlü kurabiye. Ağızda dağılıyor; üstelik o taze tadı 3-4 gün devam ediyor. Standart tarife portakal kabuğu rendesi ve bir avuç kadar iri kıyılmış fındık ekleyince daha da lezzetli oldu.
200 gr tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 pk kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
Alabildiği kadar un (ortalama 4-5 su bardağı)
1 pk vanilya


Un, kabartma tozu, vanilya üçlüsü hariç malzemeler karıştırılır, sonra bu üçlü de karışıma eklenir. 170 derece fırında 20-25dk pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum