14 Ağustos 2012 Salı

Bulgurlu köfte

Geleneksel lezzetlerden bulgurlu köfte. Birden fazla yapılışı var. Bana yapımı kolay geleni seçip yapıyorum her seferinde.

1 su bardağı ince bulgur
yarım çay bardağı irmik
bir yumurta
2 çorba kaşığı un
tuz


Bulgur ve irmik geniş bir kaba alınır üstünü aşacak kadar sıcak su konup ağzı kapalı bir şekilde soğumaya bırakılır. Dinlenip şişen bulgura yumurta, un ve tuz eklenir; iyice yoğrulur. Elde edilen karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır, köfte şeklini verilerek un serpili bir kapta biriktirilir.

Kaynayan suda 10dk kadar haşlanan köfteleri mantı gibi sarımsaklı yoğurtlu sos ile servis yapıyorum. Özellikle kış günlerinde yumurta ile terbiyesi yapılan yoğurt ve haşlanmış nohutla sıcak çorba olarak da servis yapılabilir.




1 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum