22 Ağustos 2012 Çarşamba

Tarçınlı fındıklı kurabiye

Aslında kayısı marmelatlı kurabiye yapmak isterken hamuru hoşuma gidince içine listede olmayan malzemeleri katıp yeni bir kurabiye denemeye karar verdim.

Sonuç budur;





Malzemeler:
Temel hamur:
1 poşet kabartma tuzu
300 g (2,5-3 su bardağı) un
1 yumurta akı
1 yumurta
100 gr yumuşak margarin veya tereyağı
85 gr (1 çay bardağı) toz şeker
1 poşet vanilya

Sonradan eklenenler: 

1 tatlı kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı toz fındık
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
(Bu listedekilerin miktarı arzuya göre değiştirilebilir)

Üstü için: 4 -5 adet madlen bitter çikolata


Yumurta, şeker ve yağ karşımına diğer malzemeleri katıp elde ettiğim hamuru biraz dolapta beklettim. Sonra hamuru tezgahta ince rulo haline getirip bıçakla keserek şekillendirdim.
Bu fırına girmeye hazırlanırken;





Son olarak fırından çıkan kurabiyelerin üstü eritilmiş çikolata ile süslenir.



6 yorum:

  1. Görüntü çok güzel ellerine sağlık
    başarılar diliyorum sana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, beğenildiğine sevindim :)

      Sil
  2. tarçın kokuları aldım sanki:)))
    ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler..Ben de sizin davet sofralarınıza ve özellikle mezelerinize bayıldım

      Sil
  3. bende denedim cok guzel oldular oğlum cok sevdi ancak ben rulo kalınlığını hepsinde ayarlayamadım bazısı kalın oldu teşekkurler bugunde kalp kurabiye tarifinizi deneyeceğim

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorum