2 Ekim 2012 Salı
Şekerpare
Malzemeler
250 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 yumurta + 1 yumurta beyazı (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-2,5 su bardağı un
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Fındık
Şerbet için
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Önce şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca limon suyunu ekleyip kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
Oda ısısında yumuşatılmış margarin, irmik, vanilya, şeker, bir yumurta ve bir yumurtanın beyazını karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fındıklar yerleştirilip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirin. Dinlendirdikten sonra servis yapın. Buarada şekerlenmemesi için dolapta saklamayın. Hava almayacak şekilde üzeri kapandıktan sonra oda ısında 3 gün kadar lezzetini koruyacaktır.
Mini fırında hamuru iki parçaya ayırarak pişirdim. İkinci hamura 2 tatlı kaşığı kadar hindistan cevizi ve biraz da limon kabuğu rendeleyip ekledim.
Etiketler:
hindistan cevizli şekerpare,
şekerpare,
tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı bekliyorum