Arkadaşımın bana hatırlattığı aylar önce yaptığım damla sakızlı kurabiyeyi tekrar yapmak isterken evde krem şanti olmadığını fark ettim. O tarifi başka bir zamana erteledim. Taslaklar arasında başka bir damla sakızlı kurabiye görünce bu bahane ile onu yayınlamaya karar verdim.
Yine temel kurabiye hamurunu kullandım. Pişerken fırından ve piştikten sonra tabakta bile damla sakızının kokusu etrafa yayılıyor.
Yine temel kurabiye hamurunu kullandım. Pişerken fırından ve piştikten sonra tabakta bile damla sakızının kokusu etrafa yayılıyor.
Malzemeler:
1 yumurta
100 g yumuşak margarin
1 çay bardağı toz şeker
2,5-3 su bardağı un
1 poşet kabartma tozu
1 çay kaşığı damla sakızlı vanilya
Üzeri için:
yumurta sarısı ve iki yemek kaşığı kadar toz şeker
Genelde zaman kazanmak için önceden hamuru yapıp dolaba atıyorum ve sonra şekillendirmeye zaman ayırıyorum. Buna sebep son dakika çıkan işler. Sonrasında bunun bazı kurabiye tariflerinde özellikle tavsiye edildiğini fark ettim. Bu şekilde kurabiyeler daha kolay şekil alıyormuş.
Bu kurabiyenin hamuru da dolapta 1 saat kadar bekledi. Bekletmeden de olur. Benimki yine zorunluluktan :)
Rulo yapıp bıçakla keserek şekillendirmek yine pratik bir yöntem.
Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp biraz toz şeker atıyoruz. 170 derecede 20 dk pişmesi için yeterli.
kokusunu alıyorum. Harika gorunuyor. Hemen ben de deneyecegim, sonucu size haber veririm :)
YanıtlaSilTeşekkürler. Memnun olurum :)
SilDamla sakızı kokusunu çok severim genelde muhallebiye katıyordum ama kurabiyede de deniyeceğim.Teşekkürler ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBen teşekkür ederim. Evet sütlü tatlılarda çok güzel oluyor. Kurabiyede de farklı oluyor.
Silmerhaba sizi izlemeye aldım...
YanıtlaSilkurabiyeleriniz çok güzel görünüyor...
bayıldım...
ellerinize sağlık...
sizde beni izlemeye alırsanız seviniirm...
sevgiler...
Teşekkürler Gurme Şirine
Sil