Acilen basit ve lezzetli bir tatlı yapmam gerekti. Un yerine pirinç unu kullanılarak yapılan bu muhallebi tarifini pirinç unu paketinin arkasında görüp yapmaya karar verdim. Karamel sos yerine farklı bir sos hazırlamak isterseniz şeker yerine meyve suyu veya ezmesi kullanabilirsiniz. Tabiki tarçın, fındık, fıstık ile de sunabilirsiniz veya sossuz sade de olabilir :)
Malzemeler;
50 gr pirinç unu (250 grlık kutunun içinde 5li paketlerde satılanlardan kullandım)
4-5 yemek kaşığı toz şeker
500 ml süt(2,5 su bardağı)
Vanilya
Karamel sos için;
Yarım çay bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
isteğe bağlı vanilya
Şeker, pirinç unu ve vanilya bir tencerde, ocağın üstüne konulmadan karıştırılır. Üzerine süt eklenir. Orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 3-4 dakika daha pişirin. Sonra ocaktan alıp ılıklaşmasını bekleyin.Bu arada üzeri için sos hazırlayabilirsiniz.
Karamel sos için toz şekeri tavada karamelize edin, üzerine önce yarım su bardağı suyu sonra 1 yemek kaşığı nişastayı içinde erittiğiniz kalan yarım su bardağı nişastalı suyu ekleyin, sosu birkaç dakika kaynatmanız yeterli. Bu arada ılık hale gelen muhallebiyi mikser veya çırpıcı ile havalandırarak çırpıp kaselere boşaltın. Üzerine hazırladığınız sosu dökün. Muhallebilerinizi dolapta soğutup öyle servis yapın.
Harika görünüyor, yapımı da cok pratik gibi, hemen denemek lazım.
YanıtlaSilSonucu bildirecegim :)
Teşekkürler
Sil