Benim yağlı ekmek dediğim, katmer olarak da bilinen az malzemeli ama pek lezzetli bir ekmek çeşidi. Annemden hatıra bir tat bana. Şimdilerde bizim evde kahvaltı sofralarında ekmekten daha fazla tercih edilebiliyor.
Malzemeler
1kg un (açmak için bir miktar un daha, beyaz unum bittiği için tam buğday unu ile açtım ben)
3-4 su bardağı kadar su
Bir miktar tuz
Aralara sürmek için oda sıcaklığında 250 gr kadar tereyağı
Un, su ve tuz ekmek hamuru kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Açmadan önce serin bir yerde dinlendirilirse açması daha kolay olur. Bu ölçülerle hazırlanan hamurdan ortalama 8-10 beze elde edilir.
Tabaktan biraz daha büyük açılan bezelerin üstüne bir kaşık kadar tereyağı sürülür. Rulo yapılan hamur kendi etrafında büküle büküle çevrilir. Tekrar un yardımı ile açılır. Yapışmaz yüzeyli tavada iki tarafı kızarıncaya kadar (yaklaşık 5*2=10dk) pişirilir. Tercihen çevirme işlemi öncesinde dış yüzeyleri yağlanır.
Tüm aşamaları resimleyemedim ama yapımı ile ilgili bir kaç kare aşağıda;
Ellerine saglık, tam olsa da yesek olduk yani :)))
YanıtlaSilKahvaltıya beklerim ;)
Silbizde çok sık yaparız kahvaltıda harika oluyor
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok güzeller
Mutfaklar farklı ama benzer lezzetler pişirip paylaşıyoruz ne güzel :) Teşekkürler
Silbu fotograflara bakipta hemen pisirmek istemiyen varmidir acaba ? Ellerine saglik canimm :)
YanıtlaSilTeşekkürler :)
Sil