27 Eylül 2012 Perşembe
Silor, sir veya sırın
Yöresel yemekler başlığı altında buna çok benzeyen tarifler gördüm. İsimleri değişiyor; bandırma, serme ekmek, sorina pel, silor,sir,sırın...bazı malzemeler farklılaşıyor, üzerine kaz eti, tavuk eti veya baharatlar ekleniyor...yöreler değişiyor; Artvin, Kastamonu, Malatya, Bingöl, Elazığ, Kars...ama bu yemeğin temel malzemesi aynı; yufka ekmek, yoğurt, sarımsak ve tereyağı.
Benim yaptığım tek kişilikti. Yarım yufka ekmeği, küçük kasede koyu kıvamlı ayran, iki diş sarımsak ve iki kaşık tereyağı kullandım.
Ekmek rulo yapılıp iki parmak uzunluğunda kesilir, koyu kıvamlı sarmısaklı ayrana batırılıp tepsiye dizilir. Kalan sarmısaklı ayran ekmeklerin üzerine dökülür. En son eritelen tereyağı da ekmeklerin üzerinde gezdirilip fırına verilir. Üzerinin kızarması yeterlidir.
Etiketler:
sırın,
sir,
yöresel yemekler,
yufka ekmekten yemek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
harika gorunuyorlar.Cok sevdigim bir lezzet cocuklarin kolay kolay hayir demiyecegine eminim..Ellerine saglik.Tek kelime ile basarilisin :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilbizde de siron diyorlar :) Küçüklüğümü hatırladım görünce.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilNe çok adı varmış :) Teşekkürler Elif
Silmerhaba artvınde şark dolasıyla bulunmustuk orda tatmıstım ama sız yufka ekmeğını nereden buldunuz artvınde hanımlar toplanıp yufkayı hepbereber acıyolar sacta kurutuyorlar 1sonra 1sene kullanıyorlar
YanıtlaSilEşimin annesi yapıp bize yolluyor, bazi marketlerde paket halinde satildigini da gördüm
Sil