Pandispanya;
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Krema;
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
2 yumurta
Vanilya
1-2 adet muz
Yumurta beyazı iyice köpürtülüp, yumurta sarısı ve şeker karışımına yavaşça eklendikten sonra un en son ilave ediliyor. Karışım yağlı kağıt serili tepsiye kaşıkla dökülüp düzeltilir. Pandispanya 170 derece önceden ısıtılmış fırında kısa sürede pişiyor. Sıcakken yağlı kağıtla birlikte sarılıp üzeri nemli nezle örtülür.
Krema malzemeri bir tencerede karıştırılıp kısık ateşte pişirilir. Ilıklaşınca pandispanyanın dışına taşırmadan sürülür muz ile tekrar sarılıp dolapta dinlendirilir.
(Bu şekilde daha güzel olacaktır fakat yapılamadığı zamanlarda benim yaptığım gibi hazır krema da kullanılabilir.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı bekliyorum