12 Ocak 2015 Pazartesi

Muzlu rulo pasta


Muzlu rulo pasta yumuşakcık ve çok lezzetli. Aşağıdaki tam ölçülerine göre geniş fırın tepsisi kullanılarak yapılan pandispanya biraz daha kalın ve sarıldığında bir kaç kat görüntüsü oluyor. Yarı ölçüde dikdörtgen borcam tepsisinde yapılırsa yukarıdaki gibi ince ve tek sarımlık bir rulo oluşuyor. 

Pandispanya;
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu

Krema;
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
2 yumurta 
Vanilya

1-2 adet muz

Yumurta beyazı iyice köpürtülüp, yumurta sarısı ve şeker karışımına yavaşça eklendikten sonra un en son ilave ediliyor. Karışım yağlı kağıt serili tepsiye kaşıkla dökülüp düzeltilir. Pandispanya 170 derece önceden ısıtılmış fırında kısa sürede pişiyor. Sıcakken yağlı kağıtla birlikte sarılıp üzeri nemli nezle örtülür. 

Krema malzemeri bir tencerede karıştırılıp kısık ateşte pişirilir. Ilıklaşınca pandispanyanın dışına taşırmadan sürülür muz ile tekrar sarılıp dolapta dinlendirilir.
(Bu şekilde daha güzel olacaktır fakat yapılamadığı zamanlarda benim yaptığım gibi hazır krema da kullanılabilir.)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum