125 gram tereyağ/veya suyu alınmış margarin(eritip tekrar dondurulup alta çöken su dökülür)
3 çorba kaşığı pudra şekeri
2 su bardağı un
Vanilya
Şeker, yağ ve vanilya elle karıştırılır. Un azar azar eklenir ki hamur toparlanabilsin. Kıvamı tutturmak için iyice yoğurmak gerekiyor. Rulo şekline getirip küçük parçalar şeklinde kesip üzerine çatalla bastırılır. 100 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişir. Soğuduğunda servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Not: Mola vererek yaptığım içim hamuru kesmeden streçleyip dolaba bir saatliğine bırakmıştım. Çıkarınca çok sertleşmişti, oda ısısına gelinceye kadar bekleyip öyle şekillendirdim. Gerekmedikçe hamuru dolapta bekletmeyin:)
Çok güzel olmuşlar minik minik ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim, evet bereketli bir kurabiye oldu:)
SilHemen deniyorum
YanıtlaSilDenizcim sen yine de bu tür yiyeceklerden az tüket istersen. Şeker e olumsuz etkisi olacaktır ;)
Sil