12 Ocak 2014 Pazar

Galeta unu


Köfte içine ve bazen tavuk, balık kızartırken dışını kaplamak için galeta unu almayı marketten almayı unuttuğum çok olmuştur. Evde ekmek varsa bu sorun değil. Bayat ekmekleri (taze ekmek de olabilir) fırında 100-150 derece arasında iyice kurutup rondodan geçirerek galeta unu elde edebilirsiniz. Fırının derecesini çok yükseltip pişmiş ekmekleri yakmak sağlıklı olmayacaktır, nemini almak için ekmekler kuruyuncaya kadar fırında tutun. Yüksek ateşte hızlı pirişimler sağlık açısından risklidir, hele ikinci kez ısıl işlem görecekse daha dikkatli olmak gerekiyor.

Galeta unundan yada bayat ekmekten yapılan bir tarifim daha olacak.

 

2 yorum:

  1. merhaba.
    bende ekmeklerim bayatlayınca rondodan geçirip buzluğa atarım lazım oldumu kullanırım.
    detaylarıyla vede püfleriyle paylaşmanız çok iyi olmuş.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorum