22 Ekim 2013 Salı

irmikli jöleli tatlı



Sütlü irmik tatlısına; tarçın, hindistan cevizi, toz ceviz, fındık vs pek yakışır. Daha albenili bir sunum için jöleli meyveli olan da bir o kadar güzel oluyor. İlk yaptığım kırmızılı çilek jöleli lakin içinde kavun, üzüm, şeftali var. Meyvelerin kararmaması için limon suyu konulmuş bir kaba doğranıp kullanılması tavsiye edilir.

Malzemeler;
1 Litre süt
10 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket yulaflı bisküvi
1 paket meyveli jöle
1 kase doğranmış meyve

Süt, irmik ve şeker orta ateşte karıştırılarak kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınırken vanilya eklenip karıştırılır. Tercihen kelepçeli bir kalıp servis edilecek tabağa oturtulur. Tabanı kaplayacak kadar bisküvi tabağa yerleştirilip üzerine sıcakken irmikli karışım dökülür. Bu şekilde oda sıcaklığında bekletilen tatlının üzerine jöle hazırlanıp doğranmış meyvelerle birlikte dökülür. Dolapta en az 1 saat kadar dinlenmeden kalıptan çıkarmayınız.






6 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık Nefis olmuş...İadeyi ziyarete geldim :) sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. en sevdiğim tatlıdır sütlü irmik tatlısı.Nefis görünüyor ellerinize sağlık.İzlemeye alıyorum bloğunuzu sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorum