16 Ekim 2013 Çarşamba

dereotlu kurabiye


Tuzlu kurabiye çeşitlerine bir alternatif daha. Dereotu farklı bir aroma bırakıyor. Hamura çörek otu veya mahlep de eklenebilir. Un kurabiyesi gibi dağılan yapıda olması için yumurtanın akını hamura, sarısını üstüne eklemek gerekiyor. Gevrek ama daha sıkı yapıda bir kurabiye yapmak istediğim için 1 adet yumurtayı ayırmadan ekledim.


Malzemeler;

125 gram margarin veya tereyağ
1 adet yumurta
yarım paket kabartma tozu
bir çay kaşığı tuz ve toz şeker
bir tutam dereotu
aldığı kadar un

üzeri için de 1 adet yumurta

Tüm malzemelerin karıştırılması ile elde edilen hamur kalıp veya rulo yapılarak şekillendirilip üzerine yumurta sürülür . 170 derece ısınmış fırında kızarıncaya kadar pişilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum