16 Haziran 2013 Pazar

Babalar günü





Babalar gününe özel pastamızla ağzımız tatlandı. Kakaolu pandispanyanın ara katlarında muz ve çikolata kaplı fıstık kullandım.



Pandispanya için

Malzemeler;
4 Adet Yumurta,
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker,
3 Türk Kahvesi Fincanı Un,
1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt,
2 Yemek Kaşığı Kakao,
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ,
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu,
1 Paket Vanilya


Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.  Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dakika çırpın. Şeker eriyince yağı ve yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın. Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın.Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra katlara ayırın.

Ara krema için hazır krem şanti kullanmak zorunda kaldım. 200 gram süt kreması ve 200 gram çikolata ile hazırladığım ganajın bir kısmını dış kaplama için kullanırken bir kısmını ara katlar için hazırladığım krem şantiye ekledim.



 

4 yorum:

  1. harika görünüyor, özellikle baba figürü ve bebek, ellerine saglık.
    tabii eminim tadı da görüntüsü kadar güzeldir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Baba figürü biraz fazla düşünceli oldu ama baba dediğinde öyle olur dimi:)

      Sil
  2. şeker hamurlu pasta yapmak istiyorum. perşembe günü kardeşimin sabah okulda doğum günü olucak. carşamba akşamı pastayı şeker hamuruyla kapladıktan sonra sabaha kadar nerede bekletmeliyim.
    buzdolabına konmaz diye okumustum. şeker hamuru erimesin sabaha güzel götüreyim diye ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.dışarda durursa üzeri acık mı olmalı, yoksa hava almasın diye bi şeye mi sarmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeker hamurunun akma, erime gibi bozulma sebebi pastayı şeker hamuru ile kaplarken pastanın soğuk olması. Kaplamadan yarım saat önce pastayı oda içinde bekletin, o sırada şeker hamurunu yoğurur hazırlıklarını yaparsınız. Kapladıktan sonra dolaba geri koyabilirsiniz. Şeker hamuru saklama koşulu dolap değil oda ısısı. Ama pastayı kapsadıktan sonra pasta dışarıda bekleyemeyeceği için dolapta ama çok soğuk (ideali 5 derece) olmayan bir ayarda ikram edilinceye kadar tutulmalı. Adana gibi sıcak bir yerde yaşıyorsanız dilimledikten sonra kalan kısmı bekletmeden dolaba koyun derim. Aşama aşama yapıldığından, bir kaç günde pasta ortaya çıktığından tazeliğini korumak için dolabı kullanın.

      Sil

Yorumlarınızı bekliyorum