27 Mart 2013 Çarşamba

Beze



Eskiden bezeyi pastaneden alır tadına doyamazdım. Yumurta akı ve şekerden yapıldığını çok sonraları öğrendim.  Evde de yapılabilen az malzemeli uzun pişirme süreli beze tarifi şöyle;


Malzemeler
3 yumurta akı
3 çay bardağı toz şeker
2 3 damla limon suyu
1 çimdik tuz (çay kaşığı ucu kadar)



Yumurta akları ve toz şeker kuru bir kaba alınır (yumurta sarılarının beyaza bulaşmamış olması şart). Yumurtaların içinde bulunduğu kap sıcak su dolu bir tencerenin üstüne oturtularak çırpma teli ile şekerler eriyip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırılır. Yaklaşık 10 dakika bu işlem için yeterli. Sonrasında tencerinin üstünden aldığınız kaptaki karışım mikser yardımı ile katı bir hal alıncaya kadar yaklaşık 10 dakika daha çırpılır. Yeterli katılığa gelip gelmediğini arada mikseri durdurup bakabilirsiniz; karıştırıcının ucundan karışım akmadığında bir sıkma torbası yardımı ile yağlı kağıt serili tepsiye bezeler şekillendirilir. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 40-50 dakika pişirilir.

Derece daha fazla olursa beze hem renk değiştiriyor hem de dışı sert içi yumuşak kalıyor.

Dilerseniz damla çikolata, toz fıstık veya fındık ekleyerek bezelerinize hem renk hem lezzet katabilirsiniz.


2 yorum:

  1. Harika görünüyorlar, tarifini de oldukca anlaşılır. Tarifinizi deneyip sonucu size bildirecegim :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorum