22 Ekim 2012 Pazartesi

Karamel soslu muhallebi

 
 


Acilen basit ve lezzetli bir tatlı yapmam gerekti. Un yerine pirinç unu kullanılarak yapılan bu muhallebi tarifini pirinç unu paketinin arkasında görüp yapmaya karar verdim. Karamel sos yerine farklı bir sos hazırlamak isterseniz şeker yerine meyve suyu veya ezmesi kullanabilirsiniz. Tabiki  tarçın, fındık, fıstık ile de sunabilirsiniz veya sossuz sade de olabilir :)
 

Malzemeler;

50 gr pirinç unu (250 grlık kutunun içinde 5li paketlerde satılanlardan kullandım)
4-5 yemek kaşığı toz şeker
500 ml süt(2,5 su bardağı)
Vanilya



Karamel sos için;
Yarım çay bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
isteğe bağlı vanilya


Şeker, pirinç unu ve vanilya bir tencerde, ocağın üstüne konulmadan karıştırılır. Üzerine süt eklenir. Orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 3-4 dakika daha pişirin. Sonra ocaktan alıp ılıklaşmasını bekleyin.Bu arada üzeri için sos hazırlayabilirsiniz.
 
 Karamel sos için toz şekeri tavada karamelize edin, üzerine önce yarım su bardağı suyu sonra 1 yemek kaşığı nişastayı içinde erittiğiniz kalan yarım su bardağı nişastalı suyu ekleyin, sosu birkaç dakika kaynatmanız yeterli. Bu arada ılık hale gelen muhallebiyi mikser veya çırpıcı ile havalandırarak çırpıp kaselere boşaltın. Üzerine hazırladığınız sosu dökün. Muhallebilerinizi dolapta soğutup öyle servis yapın. 

2 yorum:

  1. Harika görünüyor, yapımı da cok pratik gibi, hemen denemek lazım.
    Sonucu bildirecegim :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorum