Yine uzun zamandır yapılacaklar listesinden ıspanaklı kek. Pastalar için ideal pandispanya seçeneği aynı zamanda. Yumuşacık, görüntüsü ise pek gösterişli..Ayrıca ilk defa yiyenlere tadına baktırıp yeşil rengi neyin verdiğini buldurmak (bulamamaları :) ) pek eğlenceli oluyor.
Süt ve yoğurtlu tariflerin olduğunu da gördüm. Farkı nedir bilmiyorum ama bu tariften memnun kaldım.
Malzemeler;
3 adet yumurta
250 gram kadar ıspanak
1 su bardağından biraz fazla toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
un (2 su bardağı kadar)
vanilya
kabartma tozu
Ispanaklar püre haline getirilmeden önce tencerede kavrulur. Sonra rondodan geçirilir, sıvı yağ eklenerek bir kez daha kıyılır.
Yumurtalar şekerle çok iyi çırpılır. Ispanak püresi yumurtalara eklenir, en son bu karışıma kalan kuru malzemeler eklenir. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 30-40 dk kadar pişirilir.
Sade kek olarak da tüketilebileceği gibi, üstüne krema, krem şanti sürülerek de servis edilebilir. Kenarlarından alınacak parçaların rondodan geçirilip üstüne serpilmesi bu kekin espirisi. Bunları yaparken kek ve kremanın veya krem şantinin soğumasını beklemelisiniz. Pudra şekeri ve meyve de bu keke yakışacaktır.
Merhabalar,
YanıtlaSil250 gram ispanak cigi halindemi yoksa pure halindemi. Ikisi arasr baya fark oluyorda..
Biraz geç oldu ama evet çiğ hali ile.
Sil