Bugün ne yapsam dedim ve sonuç budur:
Tavuk göğsünü yemeklerde pek sevmem; kuru ve tatsız gelir. Çorbalarla daha uyumlu olduğunu düşünüyorum. Fakat yaz sıcağında tavuklu çorba fikri pek "sıcak" gelmediği için aklıma bu pratik tavuk yemeğini yapmak geldi.
1 kuru soğan
2 yeşil 1 kırmızı biber
1 büyük boy patates
1 büyük boy havuç
1 küçük doğranmış tavuk göğsü
1çay bardağı su
tuz ve karabiber
Malzemeler bir miktar zeytinyağı ile sırası ile kavrulur. Yeterince kavurduktan sonra (burada tavuğun suyunu salıp tekrar toparlaması ve patates-havuç un yumuşaması beklenir) 1çay bardağı kadar su eklenir. Kapaksız orta ateşte suyu tamamen çekilinceye kadar kavurmaya devam edilir. İstenilen miktarda tuz ve karabiber eklenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı bekliyorum