10 Ocak 2015 Cumartesi

Balkabaklı cheesecake


Üstü için;
400 gr. kadar bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı su

Tabanı için;
yaklaşık 1.5 paket yukaflı bisküvi
2-3 çorba kaşığı tereyağı

Krema kısmı;
400 gram labne
3/4 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 yemek kaşığı limon suyu
Vanilya
2 yemek kaşığı mısır nişastası
100 gram süt kreması 



Taban için bisküviler un halinde küçültülüp tereyağ ile yoğrulur, kalıbın tabanına bastırarak yayılır ve buzdolabında bekletilir.
Labne peynir, şeker ve krema sert kıvama gelinceye kadar mikserde karıştırılır. Yumurta hariç diğer malzemer de eklenir. En son yumurtalar tek tek ve düşük devirde veya el çırpıcısı ile fazla köpürtmeden karıştırılır. 
Bisküvi tabanlı kalıbın üstüne bu karışım dökülür, 175 derece ısıtılmış fırında üzeri renk değiştirinceye kadar pişirin. Kalıbı sallayınca ortasının hafif sallanıyor olması fırını kapatmak için doğru zaman. Fırının kapağı kapalı olarak cheesecake in soğumasını bekleyin(içinde su olan tepsinin içinde pişirmek de ani ısı değişimine bağlı kekin üstünde çatlaklar olmasını engelleyecektir). Bir gece dolapta dinlendirilmesi önerilir.



Kabakların üzerine şeker serpilir ve suyunu bırakıncaya kadar bekletilir. Sonra kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilen kabak ezilip püre kıvamına getirilir. Nişasta suda eritilerek püreye eklenerek kıvam alıncaya kadar pişirilir. Soğutulup soğuk kekin üzerine dökülür.

4 yorum:

  1. üstünün süsleri çok güzel olmuş ya. resmen yeme de yanında yat cinsinden :)

    YanıtlaSil
  2. Bu cheese cake hemen yapılır ;) yoksa aklımdan çıkmayacak ..ellerine saglık görüntü harika

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorum