19 Haziran 2014 Perşembe

Ev yapımı limonata



Evde limonata nasıl yapılır diye baktığımda en çok bu tarif aklıma yattı. Cafe fernando nun önerisi bu tariften siz de memnun kalacaksınız. Tarif naneli, ben hoşlanmadığım için nane kullanmadım.

Malzemeler,
3adet limon kabuğu rendesi
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Nane

Limon kabukları, şeker ve su bir tencerede karıştırılır. Şeker eriyip su kaynama ısısına gelince altı kapatılır. Bu şerbetin içine dilerseniz nane de ekleyip kapağını kapatıp soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra şerbet süzülür, kapalı bir kapta 5 gün boyunca dolapta tutulabilir. Limonata yapmak istediğinizde ise 2 bardak hazırladığınız limonlu şerbete, 2 bardak soğuk su ve 1 bardaktan biraz fazla limon suyu(3 limonun suyu) ekleyip buzla servis edebilirsiniz. Damak tadınıza göre oranları değiştirebilirsiniz.




4 yorum:

  1. cok begendim .havalar sicak olmaya basladi bile ..bol bol icme zamani ..tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) evet tarifteki gibi 5 günü görmüyor limonata

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Rica ederim Gökben hanım, ellerinize sağlık :)

      Sil

Yorumlarınızı bekliyorum