26 Şubat 2014 Çarşamba

Krem karamel kek



İlk nerde gördüğümü unuttum bu keki. Ama tarifine baktığım bloglar referans olarak portakalağacını vermiş. Krem karamel nötr bir tat veriyor bu keke, ben daha çok karamelin ıslattığı kakaolu kısmı beğendim. Ve tabiki ortaya çıkan görüntüyü.

Malzemeler;

Karamel sos için;
yarım su bardağı kadar toz şeker

Krem karamel için;
500 grm süt
3 yemek kaşığı şeker
4 yumurtama
Vanilya
Limon kabuğu rendesi

Kek için;
3 yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakaolu
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
Limon kabuğu rendesi
Kabartma tozu ve vanilya

Önce karamel için şekeri karıştırmadan, düşük ısıda eriyip kelepçesiz  kek kalıbının tabanına dökün. Sonra krem karamel malzemelerini fazla köpürtmeden çırpın ve kek karameli döktüğünüz kek kalıbına dökün. En son kek malzemelerini karıştırıp krem karamel karışımının üstüne dökün. Kek kalıbını su dolu bir kabın içinde 170 derece önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. Dolapta 1 gece beklettiğiniz keki ters çevirirken kalıptan çıkarabilmek için birkaç dadika sıcak su dolu kaba oturtun, kekin kenarlarını bıçakla aralarsanız ters çevirirken bütünlük bozulmaz.sosun taşmaması için kenarı yüksek bir servis tabağı tercih edin.



  



4 yorum:

  1. Kek çok çok güzel görünüyor çokta değişik bir tarif ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Cok lezzetli olabilecegini dusunuyorum, goruntusu zaten bir harika. Kek yapmamaya calisiyorum ama bunu en kisa zamanda deneyecegim. Tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Aslında şekeri hayatımızdan çıkarmaya çalışıyoruz ama bu o kadar kolay olmuyor. Neyseki bu tarifleri peş peşe yayınlasam da aslında zamana yayılmış birşekilde yapıp tüketiyoruz. Tavsiye ederim:)

      Sil

Yorumlarınızı bekliyorum