7 Mayıs 2013 Salı

Krem şantili fındıklı kurabiye




Tadı un kurabiyesini andıran yapımı basit, malzemesi az bir tarif. Fındıksız yapıldığında üzerine pudra şekeri serpilebilir.

Malzemeler;

1 paket krem şanti
1 su bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un (2 su bardağı kadar)
10-20 adet fındık


Krem şanti ve sıvı yağ bir kaba alınır, un yavaş yavaş eklenir. Yumuşak ele yapışmayan bir kıvam elde edilene kadar un eklenir. Yuvarlak şekiller verilerek tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerine fındıklar yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişirilir. Sıcakken kurabiyelere dağılacağı için soğuduktan sonra tepsiden çıkartılması önerilir.

2 yorum:

  1. Harika görünüyor, ellerinize sağlık.
    Pratik tariflerinizi bekliyoruz.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorum