11 Mayıs 2013 Cumartesi

İki renk kek


 
Dün arkadaşımken komşum olan Dilek in yaptığı güzel keki tatmak daha önce yapıp resimlediğim bu keki hatırlattı bana.
 
 


Klasik bir kek görüntüsünde ama içine eklenen nişastadan olsa gerek yumuşak, ağızda dağılan bir kek oldu. Özellikle ertesi gün tadı daha da güzelleşti. Kakaolu kısmını hep daha lezzetli ve az bulduğum için ben kekin sade kısmını daha az tuttum.
Malzemeler;
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı katı yağ (tereyağı kullandım ben)
yarım su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2-3 su bardağı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurtalar ve şeker mikser yardımı ile şeker eriyinceye kadar yüksek devirde çırpılır. Yağ ve süt karışıma eklenip iyice karıştırılır. Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilya ise daha yavaş hareketlerle kaşık veya spatula yardımı ile karışıma eklenir. Elde edilen karışım iki ayrı kaba alınıp birine kakao eklenir. Yağlanan kek kalıbına önce sade kek karışımının bir kısmı sonra kakaolu karışımının tamamı ve en üste kalan sade kek karışımı eklenerek 160-170 derece ısınmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirilir.



6 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum