2 Aralık 2012 Pazar

Peynirli börek

 
 
 
Malzemeler;
 
4 adet yufka
 
8 yemek kaşığı eritilmiş yağ ( tereyağı veya margarin),
yarım su bardağ süt ve bir yumurta karışımı
 
içi için; 1 kase beyaz peynir,maydanoz,tuz
 
 
Bir tam yufkanın üzerine 4  şer yemek kaşığı yağ ve yumurtalı süt karışımı sürülür, diğer yufka üstüne kapatılır. 8 veya 4 eşit parçaya bölünür, sigara böreği yapar gibi iç malzemesi geniş kısmını konularak sarılır. Tepsiye dizilen böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür. Dolapta 1 saat kadar bekletilan börekler 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. 1 gece de dolap da bekletilerek de yapılabilir.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum