10 Ekim 2012 Çarşamba




"Nerdeyse 1 yaşında" kutlaması için haftasonu yaptığım pastanın pandispanyası ve pasta kreması sade, ara malzeme olarak fındık krokan kullandım. Kurabiye kaplama işlemi pastaya göre daha hata kaldırır. Pasta kuşkusuz daha fazla profesyonellik istiyor. Sonuç ve aldığım yorumlar beni mutlu etti. Bu deneyimden öğrendiğim pasta kaplanırken şeker hamurunu çok ince açmamalı görüntü pütürlü olabiliyor :)

Üzeri için düşündüğüm objeleri bir gün önceden hazırladım. Kenar süslemesi için renki yuvarlakları ve kırmızı şeritleri pastayı kapladıktan hemen sonra hazırlayıp bekletmeden yerleştirdim.








Kullandığım pandispanya ve pasta kreması tarifi şöyle:

Sade pandispanya;

Malzemeler

1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
5 yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı tozşeker


 
Şeker, yumurta ve vanilya köpürünceye kadar  10-15 dakika boyunca iyice karıştırılır. Sıvı karışıma elenmiş un ve kabartma tozu köpüren karışımı fazla söndürmeden, tahta kaşık yardımıyla yavaşça eklenir.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında önce 15 dakika, sonra  fırının derecesini 150 dereceye indirerek yaklaşık 30 dakika daha pişirin. Pandispanya soğuduğunda ikiye bölebillirsiniz.
 
 
 
Pasta kreması;
 
Malzemeler
 
 
4 su bardağı süt
4 tepeleme yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2 yumurta
2 paket vanilya
2 tatlı kaşığı margarin
 
Margarin hariç tüm malzemeler tencereye alınır, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan alıp margarin eklenip karıştırılır.
 
Ara malzemesi fındık krokan için 1 su bardağı fındık ve bir su bardağı toz şeker kısık ateşte şeker eriyinceye kadar kavrulur. Şekerin erimesi yeterli, fazla ocakta tutup yakmamak gerekiyor. Sonra yağlı kağıt üzerine fındıkları yayın. Soğuduğunda parçalara ayırıp rondoda küçük parçalara ayırabilirsiniz. Yada bir poşet içinde merdane yardımı ile de ufaltılabilir. Hazırladığınız fındık krokanı pasta içinde olduğu gibi pastanın üstünde dekoratif olarak da kullanmak mümkün.
 
 
 
 

4 yorum:

  1. Mükemmel... Ozel siparis yapılmış gibi. Bu yetenegini degerlendirmelisin...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler, ileride bu konuda bir şeyler yapabilirim

    YanıtlaSil
  3. Ogluma dogum gunu pastasini bu tarifle yapacagim.Harika gorunuyor eline saglik..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorum