28 Ekim 2012 Pazar

Brokoli





Brokolinin en sevdiğim hali budur. Az haşlanmış brokoli, yanında haşlanmış havuç ve patatesler, üzerine baharatlı beşamel sos hazırlanır, en son kaşar peyniri rendelenip fırında üzeri kızartılır.

Bu durumda sadece sosun tarifini vermem yeterli olacak.

Malzemeler;

1,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kağığı sıvı yağ
Karabiber
Zerdeçal
Tuz


Un yağla birlikte kavrulur. Unun rengi hafif değiştiğinde süt çok yavaş hareketlerle eklenirken aynı anda hızlıca karıştırılır ki un topaklanmasın. Kıvam alıp sos kaynayıncaya kadar karıştırılmaya devam edilir. Ocaktan almadan tuz ve baharatlar eklenir.













10 yorum:

  1. hemen deneyecegim ..ellerine saglik.pratik ve lezzetli tariflere bayilirim.

    YanıtlaSil
  2. benim favorilerimdendir bu tarif. ancak ben besameli bol yapıyorum, bilirsin :)

    ellerine saglık.
    Eylem :)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler ablacığım. Bilirim çok güzel yaparsın, özellikle kış sebzeleri ile. Seninle yaptığımız balığı da bir gün unutmadan yazacağım aklımda.

    YanıtlaSil
  4. baharın favori yemeği brokoli...hergün yiyebilir vesileyle bende yiyorum.Eline sağlık...takipteyiz:)

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler Kelebeğin düşleri, yeni tasarımlarını bekliyoruz, takip ediliyorsun :)

    YanıtlaSil
  6. brokoliyi çok seviyorum ben kış salatasının içinde. Çiğ şekildede güzel oluyor genelde pişmiş yada haşlanmış şeklini beğenmedim ama tarifinizi en kısa zamanda deniyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif ben de çok pişmiş halini pek sevmiyorum, umarım bu şekli ile de beğenirsin.

      Sil
  7. eline sağlık fotolar ne kadar canlı hem sağlıklı hem lezzetli bir sunum...Bloğunu izlemeye aldım selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hanife teşekkürler, beğenmenize sevindim.

      Sil
  8. brokoli en sevdiğim sebzelerden ama böyle hiç denemedim.ben daha çok salatasını yapıyorum..en kısa zamanda denicem..ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorum