Yalancı truff, truf, truffle da denen bu tatlının ana malzemesi çikolata ve süt kreması.
Doğaçlama ve o anki malzemeye göre şekillendiği için tarifte tam ölçüler yok.
Orjinali sadece süt kreması, kuvertür çikolata ve yemişlerden oluşur. Ev yapımında ise yaklaşık 5-6 dilim kek veya 1 paket bisküvi rondoda un haline getirilir. Buna 1-2 yemek kaşığı süt kreması ve 5-10 arası madlen çikolata eritilip eklenerek yapılır. Yoğurup dolapta dinlendirilen hamurdan parçalar kopartılıp top şekli verilir. Süt kreması yoksa göz kararı 1-2 kaşık süt/kaymak/pasta kreması/kremşanti yani evde ne varsa olur :) zaten az miktarda gerekiyor. Yine çikolata yoksa kakao olabilir. Kuru kayısı, incir gibi meyveler gibi tarçın, hindistan cevizi de opsiyonel.
Topların dışını; Hindistan cevizi, kakao, fındık, fıstığa bulayabilirsiniz. Erimiş çikolata ve portakal kabuğu şekerlemesi ile süslemek de bir alternatif.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı bekliyorum