Bir diğer adı 3-2-1 poğaça olan bu poğaçalar mayalı gibi yumuşak bir yapıda oluyor. Pişip soğuduktan sonra dolapta saklanabiliyor.
Malzemeler
3 paket kabartmatozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Un (yarı yarıya tam buğday unu kullandım)
Tercihen biraz mahlep
İçi için;
Haşlanmış patates, maydanoz, zerdeçal ve tuz
Bu malzemelerden elde ettiğiniz hamurun kapanma yerini alta gelecek şekilde değil de yanlarda tutarsanız poğaçalarınız daha fazla kabaracaktır. Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
O kadar çabalasamda şu maya getirme olayını bir türlü çözemiyorum.O yüzden mayasız tüm tarifler favorim.Ellerinize sağlık :) :)
YanıtlaSilTeşekkürler. Benim de mayalı hamurla aram iyi değil. Uzak duruyorum, güzel bir alternatif, denemeni tavsiye ederim :)
SilŞahsen tadına bakıp, giderken neden biraz da yanıma almadım diye hayıflandıgım nefis poğaçalar :)
YanıtlaSilEllerine sağlık.
sen gel yine yaparım :)
SilElinize sağlık.nefis olmuş banada beklerim sevgilerimle
YanıtlaSilTeşekkürler Sema Hanım, sizin de ellerinize sağlık..
SilPoğaçalar harika görünüyor.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTesekkurler
Sil