Evdeki fazla limonları da kullanma fırsatım olur diye burdaki tarifi yaptım geçen günlerde. Tarifte yazan ortalama 16 dakikalık süre sonrası tartın görüntüsü aşağıdaki gibi çok güzeldi fakat tadı acımsı geldi, biraz daha fırında bekletip karamel sos ekleyince tadı bana daha uygun oldu. Evdekiler daha az şekerli şeyleri sevdikleri için sossuz halini beğendiler. Yine ertesi güne kalan kısmının tadı daha bir oturmuştu. İkram için düşünülürse bir gün önceden hazırlanılacak bir tatlı fikrimce.
Tarifi verdiğim linkten de alabilirsiniz ben buraya olduğu gibi yazıyorum;
Malzemeler;
1 su bardağı un
100 gr tereyağı
1/4 su bardağı pudra şekeri
2 adet limon kabuğu rendesi
ikinci grup
4 yemek kaşığı tepeleme un
3 adet yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 su bardağı limon suyu
İlk grup malzemeden elde ettiğiniz hamuru ortalama 20 cm lik yağlanmış kalıba ince bir şekilde döşüyorsunuz. 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar tabanı pişirin.
İkinci grup malzemelerden yumurtaları iyice çırpıp kalan malzemeleri de ekleyip elde ettiğiniz karışımı fırından çıkardığınız tart tabanına dökün. Tekrar fırınladığınız tartı ortalama 16 dakika kadar pişirin. Üzeri çok sert veya çok sıvı olmayacak. Soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
cok lezzetlı olmustur elıne sağlık
YanıtlaSilEvet Selma Hanım pek lezzetlydi. Teşekkürler
SilElinize sağlık çok güzel görünüyor ferahlatıcı bir lezzet olmuş...
YanıtlaSilTeşekkürler Hanife Hanım, evet hafif ve lezzetli bir tart oldu
Sil