25 Kasım 2013 Pazartesi

2 yaş kurabiyeleri






Bu yıl farklı bir tarif denemek istedim. Görüp denemek istediğim tarif aslında buradaki tarifti. Fakat fındıkların kurabiyelerin üzerinde pürüz yaratıp şeker hamuru kaplamasını bozabileceğinden tarifi şu şekilde uyguladım. daha önce diş kurabiyelerinde denediğim bademli tarif de güzeldi ama onların da tek olumsuz yanı lezzetli oldukları kadar kırılganlardı. Tercih sizin daha kesin bir tarif için burdaki eski kurabiye tarifini veya kakaolu bu tarifi de kullanabilirsiniz.


Malzemeler;

200 gram tereyağ (hamurişi margarin)
100 gram pudra şekeri
1 yumurta sarısı
40 gram eritilmiş beyaz çikolata
zencefil
tarçın
Un

Oda sıcaklığındaki malzemelerden yağ ve şeker öncelikle karıştırılır. Yumurta sarısı ve baharatlar bu aşamada karışıma eklenir. Sonrasında çikolata ve un ilave edilir. Ele yapışmayacak bir kıvam elde edinceye kadar karışıma yavaş yavaş un eklenir. 

Hamur dolapta 30 dakika kadar dinlendirilir. Bunu hamuru ikiye ayırıp buzdolabı poşetlerine koyarak da yapabilirsiniz. Dinlenen hamur tekrar yoğurulup açılır. Bu işlem çok uzun sürmemeli, zira el ısı uzun süre hamura temas ettiğinde kurabiyenin şeklinde küçülme olabiliyor. Hiç yoğurmadan direk açmaya kalkarsanız da hem zoralanırsınız hem de tam tersi bir etki ile kurabiyelerin şeklinin kabarıp kullandığınız kalıplardan daha büyük şekilde fırından çıkmasına sebep olabilirsiniz.

Yağlı kağıt üzerinde kalıplarla kestiğim kurabiyeleri 170 derecede fırında 15-20 dk arasında pişirdim.

Soğuduktan sonra tepsiden alın, bu kurabiyeler kırılgan, dikkatli olmak gerekiyor. 


Gökkuşağı temalı bir pasta yaptığım için onunla uyumlu olarak renkli harfler kullandım. Gökkuşağı konseptli doğum günleri için bu kurabiyeler bir alternatif olabilir.


 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum