29 Mart 2013 Cuma

Çilekli mini tart



Bu sabah hep denemek istediğim bu tartoletleri yapma fırsatım oldu. Yaptığım hamur 12 lik kalıplarım için fazla geldi. Daha sonra yapmak üzere artan hamuru dolaba kaldırdım. Benzer bir kalıpta bu ölçülerle yaklaşık 20 minik tart yapılabilir.








Malzemeler;
2 su bardağı un
100 gr tereyağı
1 çay bardağı Pudra Şekeri
1 yumurta
Vanilya
Yarım limon veya portakal kabuğu rendesi

Tüm malzemeler karıştırarak elde ettiğiniz hamuru dolapta 15 dakika kadar dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kalıplara yerleştirin. Kabarmaması için tabanına delikler açın. 170 derece ısınmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Soğukması için dinlendirilir.



Krema için;
250 ml süt
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı (ben iki kullandım)
Vanilya

Vanilya hariç tüm malzemeler bir tencereye alınıp karıştırılır. Devamlı karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir. Ocaktan alınıp vanilya eklenen krema soğutulurken sık sık  karıştırılarak kabuk tutması önlenir. Kaşık veya sıkma torbası ile minik tartların boşluklarına krema ve meyve yerleştirilir. Hemen tüketilmeyecekse meyveler kararmaması için jöle kullanılabilir.


6 yorum:

  1. Çileklerin kokusunu alıyorum, muhteşem görünüyor tartlarınız, eminim tatları da öyledir.
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Merhaba canım,
    Ellerine sağlık ben bunlara bayıldım. Bloğunu takibe aldım. Bana da beklerim. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Selda, mutfak defterini karıştırdım :) senin de ellerine sağlık

      Sil
  3. Merhaba canım,
    Çok cici olmuşlar ellerine sağlık :)))))
    Bana da beklerim. http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorum