16 Ağustos 2013 Cuma



Artan tart hamuru ile yapmaya başlamıştım bu kurabiyeleri sonrasında tekrar tekrar yapar oldum. Bu aralar mutfağa girmeye fırsatım olmuyor, daha önce yaptığım bu kurabiyelerin tarifini şimdi yazıyorum. Elmalı kurabiyenin hamur ile de denedim o şekilde de fena olmuyor. İç malzemesinde şeker olmadığı için bunlar çocukların eline daha bir yakışıyor.
Malzemeler;
4 adet günkurusu kayısı
3 adet kuru hurma
6 adet kuru incir
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
1 su bardağı un
50 gr tereyağı
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
Vanilya
Yarım portakal kabuğu rendesi
Kuru meyveler ve tarçının yarısı hariç diğer malzemeler bir arada yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur. 15 dakika hamur dolapta dinlendirilir.  Bu esnada kuru meyveler sıcak suda 5-10 dakika bekletilip, rondo veya bıçak ile küçük küçük doğranır. Yarım tatlı kaşığı tarçın eklenerek iç malzeme hazırlanmış olur.

Dinlenen hamur merdane ile 0,5 cm kalınlığında açılıp çay bardağı veya yuvarlak bir kalıp yardımı ile daireler kesilir. İç malzeme dairelerin ortalarına konularak yuvarlak şekil verilir. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişilir. Fırından çıktıktan sonra pudra şekeri ile servis yapılır.