20 Haziran 2013 Perşembe

Huggies yeni bebek bezi



Bir süredir Fikrimühim üyesiyim. Ve bu hafta ilk kampanya kiti elime ulaştı. Huggies bebek bezinin yeni ürünü kız ve erkek bebeklere özel olarak üretilmiş. Renkleri ve dış tasarımı kız ve erkekler için farklı olarak dizayn edilmiş ürünlerin emici bölgeleri de farklı yerlerde bulunuyor. 

Daha önce Huggies in organik pamuklu ürünlerinden kullanmış memnun kalmıştım. Lakin 3 numaradan sonraki ürünleri bu özellikte olmadığı, dokusu daha sert olduğu, bel bölgesi esnek bantlı olmadığından başka bir marka ürüne geçiş yaptık. 

Şimdi Huggies yeni çıkardığı bu yeni ürün ile 3-4-5 numarada da yumuşak dokusu, esnek bel bandı, kokusuz olması, kullandığım beze göre daha geniş olması ve özel emici bölgesi ile tekrar tercih sebebim olacak. 

Yapışkan bantların beyaz olması tek hoşuma gitmeyen tarafı oldu. Bandı kolay fark edip açabilmek için renklendirilmesi daha iyi olabilirdi. 



Huggies bu yeni ürünü denemek isteyenlere numune bez gönderiyor. İlgili link...




16 Haziran 2013 Pazar

Babalar günü





Babalar gününe özel pastamızla ağzımız tatlandı. Kakaolu pandispanyanın ara katlarında muz ve çikolata kaplı fıstık kullandım.



Pandispanya için

Malzemeler;
4 Adet Yumurta,
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker,
3 Türk Kahvesi Fincanı Un,
1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt,
2 Yemek Kaşığı Kakao,
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ,
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu,
1 Paket Vanilya


Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.  Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dakika çırpın. Şeker eriyince yağı ve yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın. Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın.Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra katlara ayırın.

Ara krema için hazır krem şanti kullanmak zorunda kaldım. 200 gram süt kreması ve 200 gram çikolata ile hazırladığım ganajın bir kısmını dış kaplama için kullanırken bir kısmını ara katlar için hazırladığım krem şantiye ekledim.