28 Nisan 2013 Pazar

Kuru üzümlü kek

 
 
Kuru üzümlü kek yememiştik uzun zamandır, aklımıza düştü ve yapalım dedik. Anneler günü yaklaşmışken anne keki özleyenlere tavsiye ederim.
 
 
Kek tariflerinde kekin iyi pişip güzel kabarması için fırın ısısının ilk önce 180 derece olması, bir süre sonra derecenin düşürülmesi önerilir. Bu ayarlamayı tutturmak bana zor geldiği için baştan sonra fırın ısısını 160 da tutuyorum.
 
 
Malzemeler;
 
3 Yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağından biraz fazla toz şeker
2,5-3 su bardağı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket  vanilya
1 çay bardağı kadar kuru üzüm
biraz ceviz
 
Öncelikle yumurta ve toz şeker, sonra sıvı yağ ve yoğurt iyice karıştırılır. Bu karışıma un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. En son kuru üzümler de karışıma eklenir .Yağlanan kalıba dökülen kek karışımının üzerine kırık ceviz serpilip sonrasında 160 derece ısınmış fırında 40 dakika kadar pişirilir.
 
Kuru üzümler kullanılmadan yıkanıp, suda biraz bekletilirse daha iyi olur. Tarifte yer almıyor ama kek pek sade kalmasın diye bir tatlı kaşığı kadar tarçın ve toz zencefil ekledim, bence yerinde oldular.